Synchroniciteit

Heb je al ervaren dat er schijnbaar toevallig iets gebeurt, terwijl je echt het gevoel hebt dat het geen toeval kan zijn?

Je denkt aan iemand die je al jaren niet meer gezien hebt, en plots loop je die persoon geheel onverwacht tegen het lijf.
Je denkt aan iemand en even later belt die persoon je ongepland op.
Je neemt zonder goed te weten waarom een boek mee uit de bib en later blijkt dit boek je enorm waardevolle inzichten te geven rond een probleem waar je al een tijdje mee rondloopt.
Je denkt erover om te verhuizen en enige tijd later krijg je een bericht van je huisbaas dat de huurovereenkomst stopt.

Synchroniciteit is een begrip dat voor het eerst benoemd werd door de psycholoog Carl Gustav Jung. Hij omschrijft synchroniciteit als de situatie waarin twee of meer gebeurtenissen min of meer tegelijkertijd optreden in een voor de betrokkene zinvol verband, dat niet noodzakelijk als causaal wordt ervaren.

Synchroniciteit zijn ware cadeautjes van het universum die op je pad komen. Je krijgt op deze manier op elk moment net datgene wat jij nodig hebt om verder te groeien. 

Mijn cliënten vertellen me erg vaak over dergelijke ervaringen tijdens hun coachingstrajecten.
En dat is geen toeval, want door de coaching komen mensen meer en meer in lijn met hun ware ik en ontstaat er flow. En hoe meer je in flow komt, hoe meer je openstaat voor synchroniciteit.

Dat wil niet zeggen dat de synchroniciteit er niet is als je niet in flow bent. Maar doordat jij op dat moment in weerstand zit, zal je de schijnbare toevalligheden niet opmerken en zal je dus ook minder kunnen genieten van deze cadeautjes. 

Synchroniciteit zorgt ook niet altijd voor leuke ervaringen. De cadeautjes kunnen soms in een rare verpakking zitten, waardoor we in eerste instantie (zeker als we kijken vanuit ons ego) het helemaal niet leuk vinden. Maar uiteindelijk brengt het je altijd wat je nodig hebt, zelfs al is dat via een minder leuke les. Mijn ervaring is net dat deze tegenslagen de meest waardevolle lessen zijn.

Ik heb dagelijks meerdere ervaringen van synchroniciteit waardoor ik er echt rotsvast van overtuigd ben dat toeval niet bestaat en dat we op elk moment datgene krijgen wat we nodig hebben om ons pad te vervolgen.
De kunst bestaat erin om in flow te zijn met je ware ik, en je op die manier open te stellen voor de vele cadeautjes die dagelijks jouw richting uitkomen.
Nood aan meer persoonlijke ondersteuning?
Dan kan je een gratis en vrijblijvend take-off gesprek inplannen. Hierin luister ik naar jouw verhaal, waar jij tegenaan loopt en waar jij van droomt, en voel ik wat ik voor jou kan betekenen.
Plan je gesprek zelf in via deze link of stuur een mailtje naar kim@livingit.be.Als coach en psycholoog help ik zelfbewuste, intuïtieve mensen die vaak twijfelen aan zichzelf om 100% zichzelf te durven zijn en hun zelfvertrouwen te vergroten om zo hun wildste dromen te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *