Manifesteren kan je leren

Manifesteren, het is een beetje een modewoord geworden. Er wordt heel wat over geschreven, en alle succesvolle mensen lijken het moeiteloos toe te passen.

Ik kwam enkele jaren geleden met het concept in contact via ‘The Secret’, en ik was onmiddellijk gebeten door het onderwerp. Ik heb namelijk al heel mijn leven het gevoel dat er veel meer is en ook veel meer mogelijk is dan we op het eerste zicht zouden denken.

Ik ging dus verder op zoek (en liet de commerciële verpakking van The Secret snel achter me). Onder andere via de boeken en wijsheid van Deepak Chopra kwam ik meer te weten over het onderwerp en de wetenschap die erachter schuilt.

Het was het begin van een lange ontdekkingsreis waarin ik heel wat ontdekte over manifesteren. Wat het wel is, en hoe je het kan toepassen, maar ook wat het niet is en wat niet werkt. In deze blog deel ik dan ook graag mijn inzichten.

1. Manifesteren gaat over je diepste verlangens

Tijdens het manifesteren geeft het universum je antwoord op je diepste verlangens. Dat wil zeggen dat datgene wat je manifesteert, niet altijd datgene is wat je in eerste instantie in gedachten hadden.

We vertalen onze diepste verlangens namelijk in zeer concrete, tastbare zaken. Als je bv. geld wil manifesteren, is dat in vele gevallen niet je diepste verlangen. Het is vaak een concrete vertaling van een dieperliggend verlangen naar bv. zekerheid, veiligheid, zelfwaarde,…. Wil je graag een mooie reis manifesteren, dan zit er vaak een dieperliggend verlangen naar rust, verbinding met de mensen die je graag ziet, inspiratie,… achter.

Vaak zijn we ons niet of veel minder bewust van dit onderliggend verlangen. Maar het universum zal je daar een antwoord op geven. Dat wil zeggen dat wat we manifesteren niet altijd komt in de vorm die we verwachten, maar het zal altijd tegemoet komen aan je diepste verlangens.

2. Manifestaties komen soms in minder leuke vorm

Net omdat het universum altijd antwoord geeft op je diepste verlangens, zal je je manifestaties niet altijd als prettig ervaren. Ik geef een voorbeeldje dat ik zelf al meerdere malen aan den lijve mocht ondervinden. Al heel mijn leven worstel ik met een mindset die vertrekt vanuit financieel tekort. Door de omstandigheden waarin ik opgroeide, ontwikkelde ik een moeilijke relatie met geld, en leerde ik dat ik geen geld waard ben. Tekort werd dus mijn comfortzone. Toen ik me hier bewust van werd enkele jaren geleden, wou ik natuurlijk de boel omkeren. Dus probeerde ik geld te manifesteren. En wat gebeurde er: ik kreeg het tegenovergestelde: minder geld.

Eerst was ik boos en teleurgesteld, en dacht ik dat het me niet gegund was. Maar toen begon ik door te hebben wat er gebeurde: in plaats van geld, kreeg ik ongelooflijke waardevolle lessen die me hielpen om mijn geldmindset te veranderen. Mijn angst voor tekort, mijn overtuiging dat ik geen geld waard was, werd telkens weer uitgedaagd, en de omstandigheden die op mijn pad kwamen, hielpen me om stilaan mijn comfortzone van tekort los te laten, en overvloed stap voor stap te leren omarmen.

Ja, de lessen zijn vaak pijnlijk. Maar die pijn is het gevolg van het loslaten van die oude vertrouwde patronen, waarvan we onszelf zo graag wijsmaken dat ze ons veiligheid bieden terwijl ze ons net weghouden van datgene wat ons werkelijk gelukkig maakt.

Dus, heb je een verlangen uitgesproken naar het universum en wil je iets manifesteren? Kijk dan verder dan je neus lang is. Sta stil bij wat er op je pad komt, en stel jezelf de vraag hoe deze ervaring je kan helpen om dichter te komen bij iets waar je, diep van binnen, naar verlangt.

3. Manifesteren is een actief proces

Iets uitspreken, je dan in de zetel zetten en wachten tot het op je schoot valt. Nee, zo werkt het niet. Manifesteren is een actief proces: het universum geeft je wat je nodig hebt, en het is vervolgens aan jou om hiermee aan de slag te gaan.

Enkele jaren geleden reed ik met een oude kleine auto. Hoewel ik erg dankbaar was voor die auto, want het had me goed gediend, had ik er op een bepaald moment écht genoeg van. Het voelde niet meer veilig, ik had al meerdere keren autopech gehad, het was helemaal niet meer comfortabel,… Maar toch bleef ik ermee verder rijden. Want een nieuwe auto kopen, dat lukte me niet met mijn toenmalige mindset. Ik kon onmogelijk zoveel geld uitgeven aan mezelf, en vond dus altijd wel een argument om toch nog wat langer met de oude auto verder te rijden.

Maar het verlangen naar een nieuwe begon wel te groeien, en ik begon meer en meer uit te spreken dat ik graag een nieuwe auto wilde.

Niet veel later reed ik over de spoorweg en hoorde ik plots een vreselijk geluid. Er sleepte duidelijk iets over de grond, het was alsof er zo’n ketting van blikken achter mijn auto hing zoals je in de films ziet bij pasgetrouwde koppels. Ik zette me snel aan de kant, en ging kijken.

Jammer genoeg heb ik er toen geen foto van genomen, want achteraf gezien was het eigenlijk wel een hilarisch zicht. Mijn uitlaat was grotendeels losgekomen en sleepte achter de auto over de grond. Nu kan ik ermee lachen, maar toen voelde ik me net iets anders. Ik had het echt gehad! Het was echt de laatste druppel die ik nodig had (dank u universum!!!!!! Dit had ik dus gemanifesteerd) om te beseffen dat ik genoeg gesukkkeld had. Terwijl ik mijn sleutel in het sleutelgat stak om de auto af te sluiten (centrale vergrendeling had ik niet), besefte ik dat dit de laatste keer was dat ik dit deed. De beslissing was genomen: ik ging mezelf een nieuwe auto kopen. Ik ben naar huis gestapt, heb de wegenhulp verwittigd om de auto weg te laten slepen, heb mijn pc opengeklapt en ben op zoek gegaan naar een nieuwe auto. 2 dagen later ging ik naar de garage, en kocht ik een spliksplinternieuwe auto. Zonder enige twijfel.

Toen ik de financiering in orde bracht, bleek ik nog een extra cadeautje te krijgen want de rente stond zodanig laag dat ik het volledige bedrag kon lenen en er amper interest moest op betalen. Echt, een gratis lening, kan je je dat voorstellen!! Elke keer ik in mijn auto stap, geniet ik nog steeds van het feit dat ik mezelf dit gegund heb en ben ik dankbaar voor de auto en voor de manier waarop hij op mijn pad gekomen is.

Snap je wat ik bedoel? Je hebt echt een actieve rol te spelen. Het universum geeft je wat je nodig hebt om te groeien tot de beste versie van jezelf, en onderweg krijg je datgene wat jij nodig hebt om écht gelukkig te zijn. Hoe zalig is dat!

4. Je manifesteert altijd

In de info die je terugvindt over manifesteren, krijg je vaak de boodschap dat je alleen maar kan manifesteren als je helemaal positief over iets denkt en er geen enkele weerstand meer is. Maar dat klopt niet. Ik heb het lang geloofd, en heel hard geprobeerd om alle weerstand los te laten en zo à volonté te kunnen manifesteren. Maar dat is onmogelijk. Weerstand is onderdeel van onze natuur, die zal nooit helemaal verdwijnen.

Je hoeft niet eerst aan een lijst met voorwaarden te voldoen om te manifesteren. Integendeel: we manifesteren allemaal continu. Ook als je met nog heel wat weerstand zit, dan zal je datgene manifesteren wat je nodig hebt om je weerstand te verminderen (zoals ik deed met mijn verlangen naar geld in het voorbeeld bij puntje 2).

Je hoeft dus niet eerst de meest perfecte versie van jezelf worden voor je kan manifesteren. Wat kan je dan wel doen om meer of beter te leren manifesteren? Wel, er gewoonweg bewuster mee bezig zijn. Bewuster stilstaan bij wat je écht verlangt, alert zijn voor datgene wat op je pad komt, jezelf bewust afvragen hoe datgene wat je overkomt je dichter kan brengen bij je verlangens (zelfs al voelt het als een regelrechte tegenslag of misschien zelfs wel het tegenovergestelde dan wat je verlangt. Ik zou zeggen: net dan). En bewuster genieten van de cadeautjes die op je pad komen! Met het besef dat er altijd voor je gezorgd wordt.

5. De ‘floeps’-energie

Uit al mijn persoonlijke ervaringen met manifesteren, leerde ik dat ‘de floeps-energie’ dé manier is om snel en efficiënt te manifesteren.

Ik verklaar me nader 😉

Hoe meer je datgene wat je verlangt, er gewoon kan laten zijn, gewoon als een puur verlangen, als iets wat er nog niet is maar waarvan je weet dat het onderweg is, hoe meer je iets kan uitspreken en het dan ‘floeps’ kan loslaten en het universum kan insturen, hoe sneller het naar je terugkomt.

Ik deel graag nog een laatste ervaring, waarin de floeps-energie écht zijn werk heeft gedaan. Een tijdje geleden stuurde een vriendin me een foto van een hazelworm die ze op een wandeling was tegengekomen.

Zoals je kan zien, best fascinerend. Het ziet eruit als een kleine slang. Ik vind de natuur enorm fascinerend en inspirerend, dus vind zulke dingen echt geweldig. Enkele dagen later zagen we elkaar, en vertelde ze nog eens over die hazelworm. Het zijn zeer schuchtere dieren, waardoor de kans dat je ze ziet heel klein is. Ik ga heel vaak wandelen, en had nog nooit in mijn leven een hazelworm gezien. En dacht op dat moment ‘waauw, ik zou ook wel eens zo’n hazelworm willen zien.’

FLOEPS

De volgende dag ga ik, wat had je gedacht, wandelen met mijn man en hond. Plots begint mijn hond raar te doen, ze had duidelijk iets gevonden. We gaan kijken. En wat zien we…

Echt. Een hazelworm!

Ik heb, opnieuw, geen foto genomen, want onze aandacht ging vooral naar het vermijden dat Lisa (onze hond) de hazelworm een kopje kleiner zou maken 😉 En eens bevrijd aan de poten van Lisa, was de worm natuurlijk heel snel verdwenen naar een veiliger plekje.

Maar we hadden hem gezien. Met mijn man als getuige.

Dit is echt een megavoorbeeld van de floeps-energie. Er was geen greintje weerstand, ongeloof, of wat dan ook in mij toen ik dacht dat ik ook een hazelworm wilde zien. Ik liet het los, en was er helemaal niet meer mee bezig. En het kwam razendsnel naar me terug.

Ik kan wormen manifesteren, wie doet me dat na! 🙂

Ik vind het echt een zalige ervaring. En niet alleen manifesteerde ik die megaworm, echt wel indrukwekkend om te zien, maar daarnaast groeide hiermee ook mijn vertrouwen in mezelf en het universum.

En daar draait het allemaal om bij manifesteren. Een magisch samenspel tussen vertrouwen in jezelf en vertrouwen in het universum.

Wil jij ook leren manifesteren? En dus vertrouwen in jezelf én het universum?

Geef jezelf dan een take-off sessie cadeau en ontdek wat ik hierbij voor jou kan betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *