3 fases van een lichtwerker

Een lichtwerker is een sensitief persoon die op aarde is om zijn of haar licht en onvoorwaardelijke liefde te delen. Het gaat om oude zielen die onze wereld mee helpen transformeren.

Hoewel ik nog maar enkele jaren besef dat ik een lichtwerker ben, voel ik al heel mijn leven dat ik er diep vanbinnen in mij een licht zat dat iets te betekenen had voor deze wereld. Alleen heb ik er heel wat jaren schrik voor gehad, en deed ik er vanuit een negatief zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen alles aan (zowel bewust als onbewust) om het goed weg te stoppen.

Ik vond mijn sensitieve kant ook helemaal niet leuk, en had het gevoel dat het me alleen maar pijn en ongemak bezorgde.

Tot ik besefte dat ook die pijn onderdeel uitmaakte van mijn pad als lichtwerker.
Want als lichtwerker ga je telkens door 3 fasen om ervoor te zorgen dat jij je licht kan delen.

Fase 1: je lessen leren

In de eerste fase wordt je als lichtwerker geconfronteerd met jouw oude pijnen, negatieve overtuigingen en saboterende patronen. Het is de fase waarin je, vaak op niet zo aangename manier, ervaart wat je niet meer wil, wat je ongelukkig maakt en in de weg staat.
Het is een pijnlijke fase omdat we heel erg moeten voelen wat we niet meer willen om de kracht te vinden om ons proces te vervolgen.
Hoe meer je de pijn omarmt als informatie en als motivator voor verandering, hoe minder je terecht komt in weerstand en hoe sneller je doorstroomt naar de volgende fase.

Fase 2: je inzichten verwerven

In deze fase kom je tot de belangrijke inzichten die gepaard gaan met transformatie. Het zijn echt magische momenten, waarop je voelt dat puzzelstukjes op zijn plaats vallen. De inzichten die je krijgt zijn niet altijd even goed in woorden te benoemen, maar ze horen thuis op een dieper niveau van voelen. Het zijn echte quantum-sprongen in je bewustzijn, waarbij je voelt dat je ziel transformeert naar een volgend niveau.
Tijdens deze momenten ervaar je een diep gevoel van dankbaarheid, innerlijke rust en helderheid. Je voelt je één met het universum.


Fase 3: je inzichten delen

In de laatste fase is het tijd om je inzichten te delen met de wereld. Tijd om jouw licht te laten schijnen zodat je anderen kan inspireren om hun eigen pad te vervolgen. Vanuit fase 2 ontstaat er meestal een creatieve flow die ervoor zorgt dat jij jouw inzichten via jouw talenten kan delen met de wereld. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Ik doe dit door te schrijven en via mijn coachingstrajecten. Anderen doen dit via muziek of kunst. Of via gesproken woorden.
Er bestaat geen ‘goede’ manier, het gaat over de manier die bij jou past, die vertrekt vanuit jouw talenten en passies en die jou intense vreugde en voldoening schenkt.

Als lichtwerker heb ik ontdekt dat ik telkens weer doorheen mijn leven door deze 3 fases gaan, in een spiraal van persoonlijke ontwikkeling en transformatie.

Doordat ik me hiervan bewust ben, besef ik ook ten volle dat als ik in fase 1 ben dit een deel van het grotere geheel is, waardoor ik me minder verzet tegen de pijn en het ongemak. Hierdoor blijf ik in flow, en evolueer ik ook moeiteloos naar de volgende fases. En hierdoor kan ik volop mijn licht laten schijnen door anderen te inspireren om écht zichzelf te durven zijn en hun licht met de wereld te durven delen.

Als lichtwerker beleef je een leven voor magie, en hoe meer je je hiervoor openstelt, hoe meer je ervan kan genieten!

Nood aan meer persoonlijke ondersteuning?
Dan kan je een gratis en vrijblijvend take-off gesprek inplannen. Hierin luister ik naar jouw verhaal, waar jij tegenaan loopt en waar jij van droomt, en voel ik wat ik voor jou kan betekenen.
Plan je gesprek zelf in via deze link of stuur een mailtje naar kim@livingit.be.Als coach en psycholoog help ik zelfbewuste, intuïtieve mensen die vaak twijfelen aan zichzelf om 100% zichzelf te durven zijn en hun zelfvertrouwen te vergroten om zo hun wildste dromen te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *