Waarom het makkelijk maken als het ook moeilijk kan?

Sta jij wel eens stil bij de vraag of je voor de gemakkelijkste weg kiest?

Ik wel, heel erg vaak.
Dit komt doordat ik op een bepaald moment tot de vaststelling ben gekomen dat ik het mezelf heel vaak erg moeilijk maakte. Sinsdien ben ik fan van de ‘wet van de minste weerstand’.
Dit komt er op neer dat alles eigenlijk vanzelf evolueert. Zonder moeite. Net zoals een grasspriet zonder moeite groeit. Of net zoals elke cel in ons lichaam perfect ‘weet’ wat het moet doen, en zich perfect kan aanpassen aan wat er rond zich gebeurt. Zonder daarover hard over na te denken. Of op zoek te gaan naar ingewikkelde oplossingen. Het gaat vanzelf. 

Misschien frons je nu. En denk je ‘ja maar, is dat niet een beetje te simplistisch…’ Dat dacht ik eerst ook. Maar ik kwam erachter dat deze reactie vooral het gevolg was van het feit dat ik het erg gewoon was om de dingen moeilijk en complex te maken.
Ik was gewoon om in weerstand te gaan, en het mezelf daardoor erg moeilijk te maken. En daardoor voelde de makkelijkste weg vaak ook oncomfortabel.

Sindsdien oefen ik hard om dit niet langer te doen. Om me niet langer te verzetten tegen wat me overkomt en in weerstand te gaan. Maar om gewoon mee te gaan met de flow. Te vertrouwen dat wat gebeurt, gebeurt om mij te helpen groeien. En te vertrouwen in mezelf dat ik deze groeikans met beide handen zal grijpen.

Ja, zelfs bij de grote tegenslagen. Die waarvan je je echt afvraagt waarom het je overkomt, zijn er om jou te helpen groeien. Alleen is het daarbij vaak even zoeken naar welke boodschap ze je komen brengen. Maar hoe meer je hier bij stilstaat, hoe sneller je het begrijpt.

Deze manier van leven zorgt ervoor dat ik veel minder angst en onzekerheid ervaar. En geeft me een enorm gevoel van vrijheid. Het zorgt ervoor dat situaties die me vroeger een serieuze klap gaven waar ik langere tijd van moest bekomen, nu in enkele minuten een plaats kan geven. En nee, ik duw het niet weg. Dat heb ik wel even gecheckt. Het raakt me gewoon echt veel minder.

En ik ben eerlijk met je, dit lukt me nog niet altijd. Soms nemen de oude gewoontes nog steeds de bovenhand, en maak ik het mezelf opnieuw erg moeilijk. Maar ook dat biedt dan weer een mooie groeikans, want dan besef ik weer waarom het zo belangrijk is de wet van de minste weerstand te volgen.

Tijdens het traject ‘Op reis naar jezelf’ werken we naast het vertrouwen in jezelf ook aan het vertrouwen in het universum. We gebruiken hiervoor de 7 spirituele wetten van Deepak Chopra, waarvan de wet van de minste weerstand er dus eentje van is.

Wil jij hier graag meer over leren? Dan is het traject misschien wel iets voor jou.
Je vindt er meer info over via deze link.

Je kan ook een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen waarin ik samen met jou onderzoek waar jij tegenaan loopt en wat jij nodig hebt om je daarbij te helpen.
Interesse?
Plan zelf je gesprek in via deze link, of stuur een mailtje naar kim@livingit.be!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *