Als je vastloopt in je job

Heb jij het gevoel dat je huidige job je niet gelukkig maakt?
Dat je werkt omdat het moet?

Misschien zijn de taken die je dagelijks moet doen geen match met datgene waar jij energie van krijgt en écht in kan uitblinken.

Of biedt de omgeving en cultuur waarbinnen je moet werken jou niet wat je belangrijk vindt.
Met als gevolg dat je je misschien wel naar je werk moet slepen. Dat je al moe bent voor je aan je dag begint. Dat je de hele week aftelt naar het weekend, en tijdens het weekend denkt aan het feit dat het snel weer maandag zal zijn…

Ik heb het zelf ook ervaren. En hoor heel wat van mijn klanten vertellen over dezelfde ervaring.

En als we het hierover hebben, krijg ik steevast dezelfde reactie: ‘Maar ik weet niet wat ik dan wel kan doen… ik weet misschien wel wat ik leuk vind, of misschien ook niet, maar is dat dan wel realistisch? En kan ik daar dan wel werk in vinden? Zal ik dat wel kunnen, ben ik daar wel goed genoeg voor?”

Een hele reeks aan moeilijke vragen, waar noch ik, noch degene die ze stelt zomaar een antwoord op heeft. Vragen die je hoofd in overdrive doen gaan, je moe maken en je uiteindelijk achterlaten met het gevoel dat het allemaal veel te moeilijk is en je dus beter gewoon verder doet met je huidige job. 

Het eerste wat ik dan ook zeg aan mensen die met een coachingstraject starten, is dat we de vraag of je ander werk moet zoeken en zo ja, wat dat dan moet zijn, gaan parkeren.
Het heeft namelijk geen zin om je hoofd te blijven breken over dezelfde vraag, zolang je ze vanuit dezelfde mindset blijft bekijken. Je zal telkens dezelfde cirkeltjes draaien en geen vooruitgang boeken.

Wat we dan wel doen, is werken aan die onderliggende mindset. En vooral de manier waarop jij naar jezelf kijkt. De manier waarop jij in het leven staat, wat jij belangrijk vindt, en wat je belangrijk vindt omdat je denkt dat het zo hoort.
We gaan op zoek naar wat jouw passies zijn, wat jou blij maakt en energie geeft. En we leggen al je talenten bloot, zonder ‘ik zal maar nederig blijven of ik word arrogant’ filter. Zonder ‘ik ben toch niet veel waard’ filter. Je leert jezelf graag te zien zoals je bent, zonder maskers, zonder aanpassing. De meest pure versie van jezelf.
We ontdekken jouw levensdoel, jouw unieke bijdrage die jij te bieden hebt aan onze wereld.
Je ontdekt waar jij jezelf saboteert, en maakt komaf met die saboterende patronen door bewust voor andere gedachten en gedrag te kiezen. Je leert om te durven dromen, zonder limiet, grootse en wilde dromen, en je leert om stapje voor stapje uit je comfortzone te komen en jouw dromen te realiseren. Je leert om te leven in het nu, zonder te blijven vasthangen in het verleden of jezelf te verliezen in ‘wat als’ scenario’s over de toekomst. Je leert in elke tegenslag op zoek te gaan naar de zaadjes van nieuwe groeikansen en geeft je leven een compleet nieuw elan door deze zaadjes water te geven en te laten kiemen.

En pas als je al het bovenstaande gedaan hebt, gaan we terug naar de vraag wat je met je professionele leven WIL doen. Als het tenminste nog nodig is, want heel vaak is het antwoord op die vraag al vanzelf komen bovendrijven.

Zoals bij Els, die tijdens haar coachingstraject plots haar droomvacature zag verschijnen, besliste om te solliciteren en nu haar droomjob die volledig in lijn is met haar levensdoel uitoefent.
Of Laura, die ontdekte dat ze wilde verder studeren en me onlangs een berichtje stuurde dat ze  haar studies zal starten.
Of Ellena, die ontdekte dat ze vanuit haar levensdoel als zelfstandig ondernemer een bijdrage wou leveren aan ouders die de verbinding met hun intuïtie kwijt zijn in de opvoeding van hun kinderen.

Waren deze stappen makkelijk?
Nee, maar het feit dat deze dames consequent hun zelfvertrouwen getraind hebben tijdens het coachingstraject heeft ervoor gezorgd dat ze de kracht en moed vonden om die stappen uit hun comfortzone te zetten die nodig waren. En buiten je comfortzone start het échte leven…

Loop jij ook vast in je huidige job en heb je het gevoel dat je er zelf niet uitgeraakt?
Grijp dan nu je kans om te werken aan jouw mindset en zelfvertrouwen en plan jouw vrijblijvend en gratis take-off gesprek via deze link en ik onderzoek met jou wat jij nodig hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *