Hulp vragen toont moed!

Hulp vragen als je je niet goed in je vel voelt.
Het is niet gemakkelijk.
Dat ervaar ik zelf ook elke keer weer als ik vaststel dat ik hulp kan gebruiken (want ook ik zet de stap naar professionals als het nodig is).

Het gaat niet vanzelf. Zelfs niet voor iemand die er dagelijks zelf mee bezig is.

Wat het voor mij zo moeilijk maakt, is de vastgeroeste overtuiging dat ik mijn eigen boontjes moet kunnen doppen. De survival-modus: leven om te overleven. Ik heb er al hard aan gewerkt, waardoor die overtuiging me niet langer tegenhoudt om de stap te zetten als ik voel dat ik het nodig heb.


En zo heeft iedereen zijn eigen drempels. Ik geef je graag enkele voorbeelden die ik regelmatig tegenkom:


‘Ik heb echt geen zin om weer met die shit bezig te zijn en dat allemaal te gaan bovenhalen.’
Ja…dat kan ik begrijpen. Maar hoeveel last bezorgt ‘die shit’ je nu in je dagelijkse leven en wat win je als je even ruimte maakt om het op te kuisen ipv het onder de mat te laten stinken.

(mijn excuses voor de beeldspraak ?)

‘Wat gaan de mensen wel niet denken…’
Dat weet je niet. Wat ik wel weet, is dat er HEEL VEEL mensen zich niet goed in hun vel voelen. Het feit dat België jammer genoeg aan de top staat op vlak van zelfmoordcijfers, zegt in dit kader genoeg. Dus wat ‘de mensen’ ook mogen zeggen, door de stap te zetten voor jezelf geef jij het voorbeeld dat het anders kan. Jouw moed kan anderen inspireren.

‘Ga ik dat wel kunnen?’
Ik werk vaak samen met mensen met faalangst. En die faalangst toont zich ook soms in de coaching. Maar het leuke is dat je in mijn coachingstrajecten helemaal niet kan mislukken. Tenzij je niet meedoet door de voorbereiding niet te maken, niet naar de sessies te komen of niets te zeggen. Want ik kan het natuurlijk niet voor jou doen. Maar van zodra je actief meedoet, zal je vooruitgang boeken. Waarom? Omdat je uit ELKE situatie kan leren. Dus ook uit de dingen die mislukken of nog niet lukken. Meestal leren we daar het meeste uit. Want dan kunnen we op zoek gaan naar wat je tegenhoudt. Of misschien is dit wel niet wat jij écht wil en moeten we op zoek naar wat je dan wel diep vanbinnen verlangt. Failure is not an issue.

‘Ik heb daar geen geld of tijd voor.’
Eerlijk? Ik ben nog nooit een klant tegengekomen die echt geen geld had. Of die onmogelijk tijd kon vrijmaken om afspraken te plannen. Als de motivatie en het engagement er is, komen we altijd tot afspraken waar beide kanten zich goed bij voelen om het traject te betalen en in te plannen.
‘Ik heb daar geen geld of tijd voor’ is dus meestal niet de echte reden. Maar wel ‘ik weet niet of ik daar geld of tijd wil in investeren.’ En dat is natuurlijk een ander verhaal. Want dan gaat het over hoe belangrijk het is voor jou om je situatie te veranderen. En heel vaak gaat hier dan ook weer een andere angst mee gepaard. Schrik voor wat komen gaat, schrik om te veranderen, schrik om te falen,… En heel vaak komen we dan uit bij datgene waar je eigenlijk in eerste instantie vanaf wilde…Een mooi voorbeeld dus van een vicieuze cirkel van je saboterende patronen.

Hulp vragen als je je niet goed in je vel voelt, vraagt moed. Het betekent erg vaak een eerste stap uit je comfortzone zetten. Zeker als het de eerste keer is dat je zoiets doet.

Heb jij je ooit al bedacht dat je wel wat hulp zou kunnen gebruiken maar heb je de stap nog niet gezet?
Ga dan eens op onderzoek welke onderliggende overtuiging jou tegenhoudt en ga eens na of jij jezelf aan het saboteren bent.

Wil jij aan de slag met jezelf?
Dan kan je altijd een gratis en vrijblijvend take-off gesprek bij me inplannen waarin ik luister naar jouw verhaal en voel wat ik voor jou kan betekenen.
Interesse?
Plan dan zelf je gesprek in via deze link of stuur een mailtje naar kim@livingit.be

Eén gedachte over “Hulp vragen toont moed!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *