De 5 superkrachten van je Wijze ik

De 5 superkrachten van je wijze ik zijn:

1. Empathie: 100% medeleven
2. Exploreren: nieuwsgierigheid en verwondering
3. Innoveren: vernieuwen en out of the box denken
4. Navigeren: vertrouw je innerlijke kompas
5. Activeren: acties vanuit laserfocus


Door deze superkrachten te trainen geef jij jouw zelfvertrouwen een megaboost!We hebben allemaal saboteurs: geautomatiseerde gedachten- en gedragspatronen die ooit ontstaan zijn als copingsmechanismen voor een reëel gevaar, maar die je op dit moment net verder weg brengen van datgene waar je naar verlangt.

Maar evenzeer hebben we allemaal een ‘Wijze ik’: de stem in ons hoofd die elke situatie aanvaardt zoals ze is en die ALTIJD groeikansen ziet.

Shirzad Chamine, mijn grootste inspiratiebron voor dit thema, vond via factoranalyse dat er 5 superkrachten zijn die aan de basis liggen van je Wijze ik. Jammer genoeg worden deze krachten vaak ondergesneeuwd door je saboteurgedachten waardoor je ze niet of niet optimaal kan gebruiken. Maar je kan dus wel actief aan de slag gaan met deze superkrachten, zodat je ze sterker maakt en je er meer gebruik van kan maken. Op die manier neem je je stuur van je leven zelf in handen, in plaats van het te laten leiden door geautomatiseerde gedragspatronen die ontstaan vanuit angst.

1. Empathie

Empathie is het vermogen om waardering, medeleven en vergeving te voelen en tonen, zowel voor jezelf als voor anderen. Het helpt je om jezelf of andere te zien in je meest pure en mooie vorm, zonder oordeel van je saboteurs.

2. Exploreren

Met exploratie bedoelen we de kracht om vanuit pure nieuwsgierigheid en fascinatie op onderzoek te gaan. Zonder (voor)oordelen, zonder verwachtingen, zonder ambities, open en vol verwondering voor alles wat je op je pad vindt.

3. Innoveren

Hiermee wordt de mogelijkheid om altijd op zoek te gaan naar wat er nog niet is en wat nieuw is. Het is de kracht om buiten de lijntjes van het gekende te gaan en jezelf open te stellen voor vernieuwing.

4. Navigeren

Navigeren betekent dat je durft te vertrouwen op je innerlijke kompas gevormd door jouw intuïtie, jouw waarden en jouw levensdoel. Het gaat over de kracht om jouw pad te kiezen, in plaats van het pad van anderen te volgen.

5. Activeren

Dit is de kracht om in actie te treden, met een laserfocus gericht op datgene waarvan jij weet dat het jouw volgende stap is. Dit is de kracht om alle afleiding die je saboteurs je toewerpen achter je te laten en heel gericht in actie te komen.

Het consequent oefenen en aandacht besteden aan deze 5 superkrachten, zal jouw Wijze ik meer naar de voorgrond brengen. Een ideaal recept dus om jouw zelfvertrouwen te boosten en je wildste dromen te realiseren!

Bron: “Positive Intelligence. Why only 20% of teams and individuals achieve their true potential and how you can achieve yours.” Shirzad Chamine
Nood aan meer persoonlijke ondersteuning?
Dan kan je een gratis en vrijblijvend take-off gesprek inplannen. Hierin luister ik naar jouw verhaal, waar jij tegenaan loopt en waar jij van droomt, en voel ik wat ik voor jou kan betekenen.

Als coach en psycholoog help ik zelfbewuste, intuïtieve mensen die vaak twijfelen aan zichzelf om 100% zichzelf te durven zijn en hun zelfvertrouwen te vergroten om zo hun wildste dromen te realisere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *