Ontdek je levensdoel

Sommigen noemen het je missie. In Japan noemt men het ‘Ikigai’. In het Sanskriet zegt men ‘Dharma’.
Ik noem het mijn levensdoel.
Verschillende woorden in verschillende talen en culturen, maar met een universele boodschap.

Wat is een levensdoel?

Een levensdoel is de reden waarom jij hier rondloopt op deze wereld. Die unieke bijdrage die jij vanuit jouw authenticiteit aan onze wereld te bieden hebt.
Hoewel je levensdoel vaak een expliciete vertaling krijgt in de job die je uitoefent, gaat het veel ruimer dan dat. Het geeft betekenis aan alles wat je op elk moment doen, een diepere laag in jouw leven.

Het is iets waarmee je geboren wordt en dat voor altijd in je zit. Het geeft richting en zin aan je leven. De kunst bestaat erin om datgene wat in je zit, te ontdekken en vrij te laten.

Waarom is het belangrijk je levensdoel te ontdekken?

Door je levensdoel te ontdekken, leg je jouw levenspad bloot. Het geeft je de richting aan die bij jou past, het pad waar jij helemaal jezelf kan zijn. Het helpt je als je aan een splitsing gekomen bent en moet beslissen welke weg je neemt. En het geeft je de kracht om op zoek te gaan naar het pad dat bij je past als je op een zijspoor beland bent. Zelfs al moet je verschillende hindernissen overwinnen om daar opnieuw te geraken.

Je levensdoel geeft je een waarom. Het geeft je leven zin. Je levensdoel leven zorgt voor een intens gevoel van voldoening die je op geen enkele andere manier kan bereiken.
Het zorgt ervoor dat je aan het einde van je leven zal kunnen terugkijken zonder spijt of ‘wat als’.
(In deze blog lees je trouwens wat de 5 belangrijkste levenslessen zijn volgens onderzoek bij mensen die aan het einde van hun leven gekomen zijn).

Bovendien is het je garantie op het realiseren van je dromen, want het geeft je moed en vertrouwen om uit je comfortzone te durven stappen en datgene te doen wat je écht wil.

Het ontdekken van je levensdoel helpt je ook om controle los te laten, om onzekerheid te omarmen en te genieten van het moment. Omdat je weet dat je op het juiste pad zit en dat je de wereld biedt waarvoor jij voorbestemd bent. Het is de poort naar échte vrijheid.

‘Als je werkt, ben je een fluit door wiens hart het fluisteren van de uren in muziek verandert…En wat is werken met liefde? Dat is de stof weven met draden die uit je eigen hart zijn getrokken, alsof je liefste die stof zal dragen…’

Kahlil Gibran, uit ‘De profeet’

Hoe ontdek je jouw levensdoel?

Je levensdoel ontdek je door binnenin jezelf te kijken. Je hoeft het niet meer te creëren, het is er al. Wat je te doen staat is heel diep in je hart kijken en de verschillende lagen die doorheen je leven je levensdoel bedekt hebben, één voor één wegnemen.

Want hoe goed het ook weggestopt zit, het kan nooit helemaal verdwijnen. En als je goed luistert, kan je het horen, hoe diep het ook zit.
Het is wie jij bent.
De meest pure versie van jezelf, zonder maskers.

Je vindt jouw levensdoel dus door op zoek te gaan naar jouw authentieke zelf. Jouw waarden, jouw passies, jouw talenten. En jouw dromen (hoe wilder hoe liever).
Hoe meer jij je échte zelf wordt, hoe duidelijker jouw levensdoel zich aan je zal tonen.
Je levensdoel is het geschenk dat op je wacht na een reis naar jezelf.

Leven met een levensdoel is…

…thuiskomen bij jezelf

…datgene wat al altijd in je hart zat, vrij laten in de wereld

…leven op een dieper niveau

…jezelf voldoening schenken die je nergens anders vindt

…jezelf toelaten jouw unieke bijdrage te bieden aan een betere wereld

…genieten van elke dag en weten dat het goed komt, one way or another

…het beste wat mij ooit overkomen is!




Nood aan meer persoonlijke ondersteuning?
Dan kan je een gratis en vrijblijvend take-off gesprek inplannen. Hierin luister ik naar jouw verhaal, waar jij tegenaan loopt en waar jij van droomt, en voel ik wat ik voor jou kan betekenen.
Plan je gesprek zelf in via deze link of stuur een mailtje naar kim@livingit.be.



Als coach en psycholoog help ik zelfbewuste, intuïtieve mensen die vaak twijfelen aan zichzelf om 100% zichzelf te durven zijn en hun zelfvertrouwen te vergroten om zo hun wildste dromen te realiseren.

Eén gedachte over “Ontdek je levensdoel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *