Waarom is zelfvertrouwen belangrijk?

Mijn uitdaging

Als life coach en psycholoog is het mijn missie om mensen uit te dagen om de beste versie van zichzelf te worden.
En deze uitdaging heb ik zelf ook aangenomen.
Heel wat jaren heb ik een deel van mezelf weggestoken en heb ik als het ware met de handrem op geleefd. Ik heb mezelf heel lang wijsgemaakt dat dit wel ok was. Het voelde veilig, comfortabel. Dit was hoe ik het gewoon was: mijn comfortzone. Zo heb ik jarenlang verder gehobbeld. Niet ongelukkig, voor het grootste deel van de tijd gelukkig, maar nooit écht voldaan. Maar ik dacht altijd: ‘het is goed zoals het is, doe maar gewoon’.

Tot ik tijdens dat hobbelen helemaal in mijn eigen valkuilen terecht kwam: vanuit mijn groot verantwoordelijkheidsgevoel maakte ik mezelf wijs dat ik voor ALLES verantwoordelijk was, mijn perfectionisme zorgde ervoor dat ik mijn lat telkens zodanig hoog legde dat het een uitputtingsslag werd om mijn doelen te realiseren…. Een gezellige bende van saboterende gedachten- en gedragspatronen die ervoor zorgden dat ik mezelf helemaal voorbij liep. Met een aanzienlijke burn-out als gevolg.

Daar zat ik dan. Plots was het niet meer goed zoals het was. Plots was al de zekerheid die ik dacht te hebben, verdwenen.

Mijn dilemma

Ik had de keuze: ofwel mezelf steeds verder verliezen, ofwel op zoek gaan naar échte zekerheid. Ik koos voor het tweede. Geen gemakkelijke keuze. Het werd een intense weg met vallen en opstaan. Een weg waarin ik koos om mezelf te leren kennen en mezelf écht graag te leren zien. Een weg waarin ik moest leren om mezelf helemaal te vertrouwen. Want ik voelde aan alles dat enkel dit me echt een veilig gevoel kon geven, dat dit alleen me de zekerheid kon  geven dat ik het stuur van mijn leven in handen zou hebben en niet afhankelijk zou zijn van wat me toevallig overkomt.

Eén zekerheid hebben we immers allemaal: we moeten het doen met onszelf. Metallica zingt het spot on: ‘Forever trust in who we are. And nothing else matters’.

Ik wist dus waarom ik mijn zelfvertrouwen nodig had. Maar ik had schrik. Want ik wist dat ik hiervoor monsters in de ogen zou moeten kijken waarvoor ik al bijna heel mijn leven aan het vluchten was. En dat maakte me doodsbang. Ik had kracht nodig om het gevecht met mijn monsters aan te gaan.

Mijn kracht

En die kracht heb ik gevonden in mijn dromen en passies. Want in de zoektocht naar mezelf heb ik ook mijn dromen, mijn passies, datgene wat mijn hart sneller doet slaan en het bloed door mijn aders doet stromen, gevonden. Ik voelde tot in de toppen van mijn tenen dat dit me échte voldoening zou schenken.

Jij bent op dit moment getuige van de realisatie van 2 van mijn dromen, namelijk ondernemer en coach worden, én het uiten van 1 van mijn grootste passies, namelijk schrijven. En hiervoor heb ik écht de beste versie van mezelf nodig. Had je mij 2 jaar geleden gezegd dat ik vandaag dit zou aan het schrijven zijn en dit vervolgens de wijde wereld in zou sturen, dan had ik zeker gezegd ‘je bent gek’. Maar hier sta ik nu…

En ik wil eerlijk met je zijn. Elke dag klopt die oude angst nog aan mijn deur. En elke dag helpt mijn zelfvertrouwen me om die deur niet open te maken.
Mijn dromen en passies helpen me hierbij, samen met de andere bouwstenen voor écht zelfvertrouwen die ik ontdekte.

Jij kan dit ook!

Ook jij verdient het om je dromen te realiseren en voor de volle 100% in jezelf te geloven.
Ook jij verdient het om de allerbeste versie van jezelf te zijn en de voldoening te voelen die hierbij hoort.
De wereld verdient het om de allerbeste versie van jou te ervaren. Want jij bent een mooi mens!

 

Wil jij ook aan de slag met jouw zelfvertrouwen?
Download dan hier het werkboek ‘Boost jouw zelfvertrouwen’
Hierin help ik je om stil te staan bij waar jij genoeg van hebt en wat je werkelijk verlangt. Ik leg je uit hoe je kan stoppen met jezelf te saboteren en ondersteun je om acties te bepalen die jou nu helpen om het stuur van je leven in eigen handen te nemen.Nood aan meer persoonlijke ondersteuning?
Dan kan je een gratis en vrijblijvend take-off gesprek inplannen. Hierin luister ik naar jouw verhaal, waar jij tegenaan loopt en waar jij van droomt, en voel ik wat ik voor jou kan betekenen.
Plan je gesprek zelf in via deze link of stuur een mailtje naar kim@livingit.be.
Als coach en psycholoog help ik zelfbewuste, intuïtieve mensen die vaak twijfelen aan zichzelf om 100% zichzelf te durven zijn en hun zelfvertrouwen te vergroten om zo hun wildste dromen te realiseren.

Eén gedachte over “Waarom is zelfvertrouwen belangrijk?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *