7 spirituele wetten van succes

Een tijd geleden kwam, per toeval of net niet, het boekje ‘De 7 spirituele wetten’ van Deepak Chopra op mijn pad. Ik moest even wachten tot mijn man me kwam ophalen en was in de buurt van de bibliotheek, dus besloot ik om even binnen te gaan om de tijd te doden. Ik liep, zonder naar iets specifieks op zoek te zijn, langs de boeken en mijn oog viel op het boekje ‘De 7 spirituele wetten van succes’ en ik besloot het mee te nemen.

Wat volgde was een ervaring die ik nooit zal vergeten. Een wereld ging voor me open. En het bizarre is dat het enerzijds een wereld was die zo vertrouwd voelde waardoor het leek alsof ik thuiskwam. Heel wat dingen die ik al heel mijn leven ervaar, kregen plots woorden en een verklaring in het boek. En anderzijds was het tegelijkertijd een hele nieuwe wereld. Een wereld waarin ik alles, inclusief en misschien zelfs vooral mezelf, vanuit een nieuw, magisch perspectief kan bekijken: een perspectief van oneindig vertrouwen.

Onzekerheid als bron van vrijheid

Ik heb het boekje al verschillende keren gelezen en voel dat er nog vele keren zullen volgen vooraleer ik alle schatten die erin verborgen zijn, ontdekt zal hebben. Als dat al mogelijk is. 
Ik besliste ook, puur op basis van mijn intuïtie en zonder er veel over na te denken, om deze 7 spirituele wetten op te nemen in het traject ‘Op reis naar jezelf’. Omdat het voor mij dé sleutel is naar het leren vertrouwen op de kracht van het universum. De kunst om onzekerheid te omarmen als de grootste bron van vrijheid. 
En die kunst, in combinatie met 100% vertrouwen in jezelf, inclusief onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, is een onuitputtelijke bron van geluk en voldoening. En een garantie op het realiseren van je dromen.
Deze beslissing legde nieuwe schatten bloot: door over de wetten te praten met de deelnemers aan het traject werden er nog nieuwe perspectieven geboren en ontstond er nog meer magie.

De 7 spirituele wetten

In het boekje maak je kennis met 7 spirituele wetten, die op zich erg simpel zijn, en tegelijkertijd een hele uitdaging betekenen om ze echt toe te passen in je leven. En dit maakt ze net zo verrijkend.
De 7 spirituele wetten van succes zijn:
1. De wet van pure potentialiteit
2. De wet van het geven
3. De wet van het ‘karma’ (oorzaak en gevolg)
4. De wet van de minste weerstand
5. De wet van intentie en wens
6. De wet van het afstand nemen
7. De wet van het ‘Dharma’, ofwel doel in het leven

Deze wetten laten je stilstaan bij hoe je in het leven staat en bij het feit dat je heel vaak op automatische piloot leeft. Het doet je beseffen dat bewustzijn van wat je doet en bewuste keuzes maken je leven een hele andere wending kan geven.

Toepassing in het dagelijkse leven

De 7 wetten gidsen me elke dag van mijn leven. De wet van het afstand nemen en de wet van de minste weerstand vormen zijn voor mij persoonlijk een aanzienlijke uitdaging, en daardoor heb ik er ook net zoveel steun aan.
Want ik ben een denker en in bepaalde zin een perfectionist. Ik leg de lat graag hoog en heb dan ook graag dat alles verloopt zoals ik het in mijn hoofd heb. Omdat ik vooraf alle mogelijke scenario’s heb overlopen en denk te weten welke het beste resultaat zal opleveren. Ik ben een controlefreak. En dit leidt tot heel wat last: het put me uit, het frustreert mij, het frustreert anderen,..

Ik heb dan ook heel bewust beslist dat ik dit niet langer wil. En deze 2 wetten helpen me daarbij. 
De wet van de minste weerstand leert me dat in de natuur (waar wij als mens deel van uitmaken) een oneindige intelligentie aanwezig is. Het leert me te accepteren dat alles is zoals het op dit moment moet zijn. Het leert me dat elk moment een bron van mogelijkheden is, en dat het mijn verantwoordelijkheid is of ik deze mogelijkheden al dan niet benut. Het leert me dat ik me niet moet verantwoorden ten opzichte van anderen, en anderen evenmin ten opzichte van mij. Gelijk hebben bestaat niet want alles is zoals het is met een reden (ook al is die reden op dat moment voor ons misschien niet duidelijk). ‘Het is wat het is’ is dan ook mijn levensmotto geworden.

De wet van het afstand nemen helpt me om niet mijn ego achterna te hollen en alles onder controle te willen houden. Het helpt me om anderen en mezelf de vrijheid te geven te zijn zoals we zijn. En geeft me de rust dat als ik mezelf toelaat te zijn wie ik ben, ik me kan overgeven aan de flow van het leven.

En jij?

Deze 2 wetten (en bij uitbreiding de andere wetten) geven me alle zekerheid die ik nodig heb om de onzekerheid van het leven te omarmen en 100% te leven in het nu. Ze bieden me een oneindige bron van vertrouwen, zowel in mezelf als in het universum.
Ze brengen een rijkdom in mijn leven die ik nooit eerder ervaren heb.
En daarvoor ben ik het universum oneindig dankbaar om dit op mijn pad te brengen.
En mezelf om hiervoor open te staan en dit kostbare geschenk in ontvangst te nemen.

Benieuwd wat deze wetten voor jou zouden kunnen betekenen? Dan kan ik je alleen maar aanraden om het boekje te lezen. Of contact op te nemen met mij, want ik ga er graag in een gratis en vrijblijvend take-off gesprek met jou naar op zoek!

Eén gedachte over “7 spirituele wetten van succes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *